Produse tradiţionale din Arad, în Registrul european
Prefectura împreună cu Oficiul Judeţean de Consultanţă Arad au început demersurile pentru atestarea la nivelul Uniunii Europene a produselor tradiţionale din judeţ, acţiune derulată sub egida Oficiului Naţional al Produselor Tradiţionale şi Ecologice Româneşti (ONPTER). Discuţiile au vizat identificarea şi promovarea produselor tradiţionale din acest judeţ, pentru atestarea lor la nivel european şi protejarea ca denumire de origine. Până în prezent, au fost identificate 20 de produse tradiţionale din judeţul Arad care trebuie atestate şi protejate la nivel european ca denumire de origine. Printre ele se numără pita pe vatră de Pecica, salamul de Nădlac, tocăniţa tradiţională de Nădlac, tortul griliaş de Nădlac, ciocolata de Vinga, varza de Socodor, mnerele de prune de Aldeşti, ţuica de Chisindia, răcia de prune de Aldeşti, cadarca de Miniş, mustoasa de Măderat, rozeul de Miniş, vinarsul de struguri din Ţara Zărandului, ceapa de Vinga. În prezent, România nu are nici un produs protejat la nivel european, singurul produs care a obţinut până acum înregistrarea ca marcă fiind magiunul de Topoloveni, produs aflat, în prezent, în procedură europeană.