Profesoara Dana Louise Barnea a fost înmormântată

Un articol de: Mihail Vrăjitoru - 17 Ianuarie 2024

Profesoara Dana Louise Barnea, soția pr. conf. dr. Alexandrel Barnea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, a fost condusă marți, 16 ianuarie, pe ultimul drum pământesc.

Slujba de prohodire a fost oficiată în curtea cimitirului „Sfânta Treime” din Iași de către Înalt­preasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Au participat preoți, cadre didactice și universitare de la cele două instituții de învăță­mânt, dar și numeroși elevi care au adus un ultim omagiu celei care le-a fost profesoară de istorie și filosofie.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a conturat personalitatea doamnei Dana Louise Bar­nea: „Ce am observat: o persoană caracterizată prin­tr-un stil direct de a aborda lucrurile, direct, spontan, fără ascun­zi­șuri, fără viclenie, fără dedesubturi. Aceasta, pe de o parte. Pe de altă parte, un fel de entuziasm, un fel de spontaneitate, de curaj în a aborda lucrurile și a le trata cu onestitate, cu sinceritate, până la ultimele consecințe ale acestei atitudini. De aceea, după o viață bogată de familie, după o viață intensă de cadru didactic, după atâția ani de slujire alături de părintele, în calitatea ei de preoteasă, acum a plecat la Cer. Ne-am rugat pentru odihna sufletului său, ne rugăm pentru iertarea păcatelor ei și Îl rugăm pe Dumnezeu să o aibă în grija Lui.

Domnul și Mântuitorul nostru lisus Hristos, prin nespusa Sa milă și bunătate, să o așeze în rândul drepților, unde să se bucure veșnic!”