Profesori gorjeni implicați în Programul „Erasmus”

Un articol de: Pr. Doru Marcu - 14 Martie 2019

În perioada 5-11 martie, a avut loc la Varna, în Bulgaria, primul curs de formare din cadrul proiectului „Inclusive Adventure Education. From Theory to Practice”, cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Prin intermediul Asociației „Școala Inovației”, trei cadre didactice din orașul Târgu Jiu au avut posibilitatea de a-și dezvolta capacitatea de lucru cu tinerii prin activități specifice.

La cursul de pregătire, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, au participat Ioa­na-Ma­ria Dubaciu și arhid. Nicu­șor-Daniel Lăzărică, ambii cadre didactice la Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, Florentina-Cristina Stănciulescu, cadru didactic al Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, precum și Cristina-Mihaela Codreanu, psiholog voluntar al Asociației „Şcoala Inovației”. Prin acest proiect s-au urmărit dezvoltarea capaci­tății parti­cipan­­ților de a lucra cu tinerii și dezvoltarea abilităților de educație non-formală.

Proiectul va continua cu un nou curs de pregătire în luna mai a acestui an în Turcia, precum și printr-o vizită de studiu în luna septembrie în India.