Program de rugăciune pentru bolnavi în Eparhia Caransebeșului

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 01 Aprilie 2024

În „Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, Episcopia Caransebeșului desfă­șoară un program eparhial ce constă în cercetarea tuturor persoanelor ce sunt în suferință, din toate așezămintele medicale și sociale de pe cuprinsul județului Caraș-Severin.

Programul eparhial a debutat joi, 28 martie, prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în 10 așezăminte medicale din județul Caraș-Severin, fiind implicați toți clericii din Episcopia Caran­sebeșului.
Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Taina Sfântului Maslu la Spitalul Orășenesc din Oravița, la care au participat pacienții și personalul medical, dar și alți credincioși din oraș.

„Credincioși din oraș au participat și s-au rugat împreună cu noi la această sfântă taină și bine­înțeles personalul medical și bolnavii. Cu toții au participat cu multă luare-aminte la Sfântul Maslu, iar cei imobilizați la pat, la sfârșitul sfintei slujbe au fost miruiți cu untdelemn sfințit. Ne-am gândit să avem și la nivelul Eparhiei Caranse­beșului un proiect articulat, care să se plieze pe Anul omagial declarat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca fiind al pastorației și îngrijirii bolnavilor. Dorim să-i cercetăm pe toți bolnavii, pe părinții și bunicii noștri din așezămintele sociale de pe cuprinsul Eparhiei Banatului de Munte și ne-am propus să ne rugăm mai ales în Postul Mare, dar și în celelalte posturi, pentru cei bolnavi, pentru cei aflați în suferință”, a spus PS Părinte Episcop Lucian.

Cu ocazia acestor slujiri, toți cei prezenți la sfintele slujbe au primit din partea clericilor cărți cu rugăciuni pentru bolnavi și iconițe.

În Duminica a 2-a din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian i-a vizitat pe credincioșii Parohiei Doman din Protopopiatul Reșița, să­vârșind Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Au participat la sfânta slujbă numeroși credincioși, dintre care cei care s-au pregătit au primit Trupul și Sângele Domnului. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.