Program social pentru cei cu deficiențe de auz și vorbire

Data: 11 Iulie 2018

Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Aradului a inițiat, cu binecuvân­tarea Înaltprea­sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în zilele de 7 și 8 iulie 2018, un program religios destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. Acțiunea s-a desfășurat prin Centrul național de pregătire, catehizare și misiune ortodoxă pentru deficienții de auz şi vorbire din România și diasporă, în parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România.

Activitatea a fost condusă de părintele Constantin Onu, președintele Centrului național de pregătire, catehizare și misiune ortodoxă pentru deficienții de auz și vorbire din România și diasporă.

Programul a început în pre­zența întâistătătorului eparhiei - Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, sâmbătă, la ora 18:00, cu slujba Vecerniei și prezentarea limbajului mimico-gestual, printr-un program de catehizare. La sfârşitul catehezei, ierarhul a adresat un cuvânt celor prezenți. În finalul programului, s-a administrat Sfânta Taină a Spovedaniei pentru participanții cu deficiențe, cu ajutorul părintelui Onu.

Prezenți la eveniment au fost Mihai Grecu, președintele Aso­ciației Naționale a Surzilor din România, și Petru Verok, pre­ședintele filialei din Arad. ­Întreaga activitate s-a desfășurat la paraclisul Catedralei Arhi­episcopale „Sfânta Treime” din Arad.

În următoarea zi, duminică, 8 iulie 2018, începând cu ora 9:00, a fost săvârșit Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, iar în continuarea acestuia, Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc. Numeroși credincioși s-au împăr­tășit cu Sfintele Taine în cadrul Sfintei Liturghii.

Activitatea se dorește a fi constantă, în vederea unei bune colaborări cu Asociația Surzilor din Arad, dar mai ales pentru a oferi credincioșilor cu astfel de deficiențe de auz și vorbire un ­prilej de a se întâlni cu Hristos Domnul prin sfintele slujbe ale Bisericii noastre dreptmăritoare. (Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Aradului)