Programul sărbătorii Izvorului Tămăduirii la Catedrala Patriarhală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 27 Aprilie 2022

În Vinerea Săptămânii Luminate, 29 aprilie 2022, creştinii ortodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, praznic închinat Maicii Domnului, care amin­tește de darurile revărsate de Născătoarea de Dumnezeu asupra poporului binecredincios.

La Catedrala Patriarhală din București, Sfânta Liturghie va fi oficiată la Altarul mare de vară. În fața Altarului vor fi așezate recipiente speciale a câte 500 de litri fiecare, informează Biroul de presă al Patriarhiei Române.

La finalul slujbei de Sfin­țire a apei (Agheasma mică), diaconii, paracliserii și voluntarii Catedralei Patriarhale vor ajuta la umplerea cu agheas­­mă a sticlelor personale ale credin­cioșilor și la distribuirea acestora, din care vor gusta spre vindecare și întărire sufletească și trupească.

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii aminteşte de mi­nunea descoperirii izvorului ­cu ape vindecătoare împăra­tu­­lui bizantin Leon cel Mare (457-474) de către Născătoarea de Dumnezeu, izvor care dăinuie până astăzi în Istanbul, la mănăstirea ortodoxă din cartierul Balikli.