Programul slujirii ierarhilor din Mitropolia Banatului

Un articol de: Ziarul Lumina - 15 Iulie 2017

În Duminica a 6-a după Rusalii, numită și Duminica Sfin­ților Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, va avea loc, la Catedrala Veche „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Arad, ceremonia de instalare a Preasfinţitului Părinte Emilian Crişanul, noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Programul liturgic va fi următorul: de la ora 9:30 va avea loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie arhierească, oficiată de un sobor de arhierei, preoți și diaconi din cadrul Patriarhiei Române, condus de Înaltprea­sfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, iar de la ora 12:00 va avea loc ceremonia instalării noului Episcop-vicar, urmată de Polihroniu.

Sfântul Sinod al Bisericii Orto­doxe Române l-a ales prin vot secret, în şedinţa din 4 iulie 2017, pe Preasfințitul Părinte Epis­cop-vicar Emilian Lovișteanul ca Episcop-vicar pentru Arhiepiscopia Aradului cu 43 de voturi din 46 de voturi valid exprimate. Noul Episcop-vicar va purta titulatura Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.