Proiect cultural dedicat românilor la o parohie din Germania

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Iunie 2024

Parohia românească „Sfân­tul Calinic de la Cernica” din Schwabach Roth, Germania, păstorită de pr. paroh Marius Taut, implementează în anul 2024 proiectul „Dăruind vei dobândi”, ediția a 2-a, proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Obiectivul este de a promova dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din diasporă, se arată pe mitropolia-ro.de.

Totodată, va fi amenajat un spațiu adecvat, urmând ca peste 270 de români din zona Schwabach, participanți timp de 10 luni la activitățile desfă­șurate, să dobândească cu­noș­tințe minime de cultură, spiritualitate și tradiție românească. Întâlnirile se vor des­fă­șura la fiecare sfârșit de săptămână.

Parteneri ai proiectului fi­nan­țat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sunt Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” din Satu Mare și Biserica românească „Nașterea Domnului”-Bayreuth, Germania. Biserica se află pe strada Ostring nr. 36, 91126 Schwabach, Germania.