Proiect cultural-educațional în Parohia Motru I, județul Gorj

Un articol de: Pr. Doru Marcu - 13 Martie 2020

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Nestor”-Motru I, din Protoieria Târgu-Jiu Nord, județul Gorj, a realizat numeroase activități cultural-religioase și filantropice în cadrul Concursului național catehetic „Iubirea lui Hristos în familia mea”.

Grupul de cateheză, coordonat de părintele paroh Valerian Cruceru și părintele Daniel Budeanu, a realizat un miniproiect cu caracter filantropic-cultural, prin implicarea copiilor în ajutorarea a trei familii din Motru, cu nevoi materiale evidente. Alături de tinerii care vin de obicei la catehezele ținute în biserica parohială, s-a realizat și un parteneriat cu Colegiul Național „George Coșbuc” din Motru. Au fost implicați în activitățile proiectului elevii a trei clase. Miniproiectul „Bise­ri­că-Școală-Familie. Dimensiuni ale biblicului: „Mai fericit este a da, decât a lua” (Faptele Apostolilor, 20, 35)” a debutat printr-o serie de cateheze pe tema familiei, susținute la Colegiul Național „George Coșbuc”. 

Pentru finalizarea miniproiectului, la Colegiul Național „George Coșbuc”, s-au organizat: un atelier de lucru cu elevii din clasa a VII-a, în care s-au confecționat mărțișoare, felicitări, artizanat din lemn; prima expoziție cu vânzare pentru obiectele confecționate. La biserica ­parohială, toate obiectele confecționate au fost expuse spre vânzare.