Proiect de cercetare biblică-noutestamentară „Sfântul Luca - apostol, istoric și evanghelist”

Un articol de: Darius Echim - 12 Decembrie 2021

Mănăstirea Dobric, din județul Bis­trița-Năsăud, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Ba­beș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sub patronajul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, a inaugurat joi, 9 decembrie, proiectul de cercetare biblică-noutestamentară „Sfântul Luca - apostol, istoric și evanghelist”, dedicat studenților-doctoranzi ai Școlii Doctorale „Isidor Todoran” din cadrul instituției de învățământ teologic clujean.

Manifestarea s-a desfășurat în format hibrid, atât în format fizic, cât și online, cu participarea Înalt­preasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramu­reșului și Sălajului.

În calitate de inițiator și coordonator al proiectului, pr. prof. dr. Stelian Tofană, profesor și îndrumător de doctorat la Catedra de Noul Testament a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a prezentat tema și scopul întâlnirii științifice. Au mai luat cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, și stareța Mănăstirii Dobric, stavrofora Veronica Coțofană.

Lucrările au continuat în cadrul a două sesiuni, în sala de conferințe a mănăstirii și în mediul online, unde participanții au susținut referate pe tema proiectului de cercetare biblică „Sfântul Luca - apostol, istoric și evanghelist”.