Proiect dedicat sănătății oftalmologice într-o parohie

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 25 Feb 2022

În Parohia Bălăceanca din Protoieria Ilfov Sud s-a desfășurat joi, 24 februarie 2022, proiectul social-filantropic „Sănătate oftalmologică pentru copiii din mediul rural”. Acțiunea a avut ca scop acordarea gratuită a evaluărilor oftalmologice și ochelarilor de vedere copiilor proveniți din familii defavorizate din satele Bălăceanca și Poșta. Partenerii proiectului au fost Asociația OMIS, Clinica „Grande Paradiss Optik” și Școala Generală Nr. 3 din Bălăceanca.

La consultul oftalmologic au participat 40 de copii, din care 20 au nevoie de câte o pereche de ochelari de vedere, care vor fi achiziționați și oferiți de Asociația OMIS, ne-a transmis părintele paroh Constantin Iordăchescu.

Totodată, specialiștii din cadrul Clinicii „Grande Paradiss Optik” le-au explicat copiilor și părinților acestora modalitățile prin care își pot menține o vedere sănătoasă și timpul maxim pe care un copil trebuie să-l petreacă în fața unui ecran.

„Am fost foarte impresionat să văd cât de mulți copii au venit la consult fără ochelari, cu toate că aveau nevoie de o pereche. Au venit două persoane adulte cu ochelari cumpărați din comerț, pentru că nu și-au permis financiar o pereche profesională. Alți copii trebuiau să poarte ochelari de mici, dar familiile lor nu și-au permis să le cumpere. Acest proiect ar trebui, sincer, desfășurat la nivel național”, a spus Florin Țoropoc, coordonatorul proiectului din partea Asociației OMIS.

Pentru achiziționarea ochelarilor de vedere, clinica implicată în proiect a oferit o reducere semnificativă din valoarea comenzilor.