Proiect misionar-filantropic „Dincolo de cuvinte“, în parohiile Chişcăreni şi Satu Nou

Un articol de: Ziarul Lumina - 26 Aprilie 2017

Săptămâna Luminată a adus credincioşilor parohiilor „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" - Chişcăreni şi „Sfântul Apostol Andrei" - Satu Nou, ambele din Protopopiatul Săveni, darul bucuriei Învierii lui Hristos, cât şi proiectul misionar „Dincolo de cuvinte", ce s-a desfăşurat prin purtarea de grijă a preotului paroh Vasile Viorel Florea.

După ce credincioşii din cele două parohii s-au împărtăşit de bucuria Învierii, preotul Vasile Viorel a organizat pentru enoriaşi şi copii un pelerinaj cadou, în care s-au vizitat mănăstirile „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava", Neamţ, Secu, Sihăstria, Sihla, Petru Vodă, Durău, Pângăraţi, Bistriţa, cât şi alte obiective turistice: Lacul Bicaz, Cheile Bicazului, Lacu Roşu, Telegondola Piatra Neamţ, Muzeul Humuleşti, Cetatea Neamţului. Pentru unii a fost prima data în viaţă lor când s-au închinat la aceste mănăstiri şi la moaştele unor sfinţi, simţind o bucurie de nedescris.

A doua etapă a proiectului a avut în vedere oferirea de cadouri copiilor aflaţi în centre de plasament, copiilor nevoiaşi, cât şi copiilor ce în fiecare sărbătoare împodobesc biserica parohială cu prezenţa lor. De cadouri s-au bucurat şi bătrânii de la Azilul Săveni, care au primit în dar cozonaci şi dulciuri.

Ultima etapă a proiectului s-a derulat duminică, de Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, când enoriaşii ce poartă acest nume sfânt au avut bucuria de a-l întâmpina în gospodăriile lor pe preotul paroh care, înconjurat de tineri şi copii, le-a cântat „La mulţi ani!" şi le-a oferit o icoană cu sfântul protector ca dar de binecuvântare.

Proiectul misionar-filantropic „Dincolo de cuvinte" va continua în Parohia Chişcăreni cu un atelier de meşteşugărit, în care tinerii vor deprinde artă vechilor meşteşuguri.