Proiecte sociale pentru nevoile oamenilor

Un articol de: Pr. Eugeniu Rogoti - 20 Feb 2016

Ieri, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 1, a avut loc şedinţa admi­nistrativă a clericilor din Protoieria Sector 1. Şedinţa a fost pre­zidată de părintele protoiereu Dan Toader. La prezidiu au mai fost pr. consilier patriarhal Gabriel Cazacu, de la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române, și pr. consilier eparhial Ionuţ Viorel Iordăchescu, de la Sectorul social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Bucu­reştilor. Invitat special la şedinţă a fost doctorul Codruţ Mun­teanu, directorul spitalului Munposan 94, care a prezentat facilităţile şi disponibilitatea spitalului creştin pe care îl conduce de a trata gratuit pacienţii reco­mandaţi de parohii. Dănuţ Ioan Fleacă, directorul DGASPC Sector 1, i-a salutat pe cei prezenţi la întrunire şi a reiterat disponibilitatea direcţiei de a coopera pe proiecte sociale cu toate parohiile şi cu protoieria, în vederea sprijinirii ne­vo­iaşilor din sectorul 1 al Capitalei.

Părintele Iordăchescu le-a vorbit preoţilor despre multiplele posibilităţi de a face milostenie şi, prin aceasta, de a ajuta duhov­niceşte persoanele nevoiaşe. Pă­rintele consilier a subliniat că acti­vităţile sociale ale parohiilor trebuie neapărat să fie realizate în conformitate cu standardele de calitate prevăzute de legi, pentru ca acestea să poată funcţiona şi pe viitor.

Părintele Gabriel Cazacu a apelat la preoţi să coopereze cu sectoarele social-filantropice ale Centrului eparhial şi Admi­nis­tra­ției Patriarhale în vederea realizării de proiecte sociale ­comune, pentru ca acestea să fie de amploare şi, respectiv, mai eficiente şi vizibile.