Proiectul catehetic „Împreună pentru școală”, derulat în Arhiepiscopia Craiovei

Un articol de: Pr. Teodor Marcu - 17 Iunie 2020

Cu binecuvântarea Înalt­preasfințitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, în perioada iunie-iulie 2020, Sectorul de învă­țământ, activități cu tineretul și de catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei derulează un proiect dedicat tinerilor elevi care susțin examenele de evaluare națională (cls. a VIII-a) și bacalaureat (cls. a XII-a), pentru a fi pomeniți la slujbele Sfintei Liturghii și ale Acatistului. 

Etapele proiectului au urmat pașii următori: întocmirea listelor cu numele de botez ale elevilor care susțin examene, prin colaborarea preotului cu profesorul de religie de la unitatea de învățământ din raza parohiei; în ziua de 10 iunie, preoții implicați în proiect au săvârșit în prezența elevilor, a cadrelor didactice și a părinților Acatistul Preasfântului și de viață Făcătorului Duh, dar și Rugăciunea pentru reușita la examen. De asemenea, în ziua de 14 iunie, tinerii elevi au fost pomeniți nominal la Sfânta Liturghie, ros­tindu-se cererile speciale din Liturghier pentru luminarea minții, ajutor la învățătură și la susți­nerea examenelor. 

În continuare, preoții Arhiepiscopiei Craiovei se vor ruga pentru elevi în ziua de miercuri, 17 iunie, și duminică, 21 iunie.