Proiectul „Crăciunul alături de semeni” la Ploiești

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 23 Decembrie 2019

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Protoieria Ploiești Sud a oferit bucurie și daruri persoanelor cu deficiențe de auz şi nevăzătorilor din județul Prahova. Joi, 19 decembrie, s-a derulat acțiunea filantropică „Crăciunul alături de semeni”, la care au participat 100 de persoane defavorizate social.

 Astfel, într-un cadru festiv, la Biserica „Sfântul Vasile” din Ploiești, au beneficiat de sprijin constând în alimente și dulciuri membri ai Asociației Nevăzătorilor Prahova, ai Asociației Surzilor Prahova și persoane aflate în evidența biroului de asistență socială al protoieriei.

În cuvântul adresat celor prezenți, părintele protoiereu Mihăiță Stroe a evidențiat faptul că oamenii cu dizabilități sunt persoane speciale, prin care Dumnezeu lucrează asupra semenilor, ca aceștia să își arate generozitatea și iubirea. 

Reprezentanții Asociației Nevăzătorilor Prahova şi ai Asociației Surzilor Prahova, prezenți la acțiune, au subliniat că membrii asociațiilor respective au foarte multă nevoie să fie susținuți și încurajați de semenii lor și au apreciat importanța colaborării cu Protoieria Ploiești Sud.