Proiectul eparhial „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine”

Un articol de: Constantin Ciofu - 06 Martie 2019

În Parohia Podu Turcului I, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău, s-a desfăşurat duminică, 3 martie 2019, proiectul social-filantropic „În temniţă aţi fost şi aţi venit la Mine”. Acesta a fost implementat
în parteneriat cu Penitenciarul Bacău.

Un grup de persoane private de libertate din Penitenciarul Bacău a beneficiat duminică, 3 martie 2019, de Proiectul eparhial „În temniţă am fost şi aţi venit la Mine”. Acesta s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” - Podu Turcului I, Protopopiatul Sascut, judeţul Bacău. Activitatea s-a derulat la invitaţia preotului paroh Daniel Dumbravă, tinerii privaţi de libertate fiind însoţiţi de părintele Daniel Maşala, misionar de caritate în cadrul Penitenciarului Bacău. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoţi, la care s-au alăturat, ca delegaţi ai părintelui Ioan Negoiţă, protopop de Sascut, părintele secretar Vasile Abageru şi părintele Gabriel Albu, asistent social în cadrul protopopiatului.

La finalul slujbei, părintele Gabriel Albu a ţinut un cuvânt de învăţătură, subliniind darul imens al libertăţii pe care l-a dăruit Dumnezeu, precum şi necesitatea responsabilităţii. Oaspeţii de la Penitenciarul Bacău au rămas impresionaţi de slujba oficiată, iar în cadrul agapei frăţeşti ce a urmat, şi-au mărturisit public dorinţa de a-şi schimba viaţa şi de a-L urma pe Hristos, atât în timpul detenţiei, dar mai ales atunci când îşi vor recăpăta libertatea.

„Observându-se eficienţa duhovnicească a acestor activităţi, prin intermediul Biroului de asistenţă socială, în perioada ce urmează, vor fi derulate astfel de întâlniri cu caracter social-filantropic şi în alte parohii din cuprinsul protopopiatului”, a menţionat preotul Liviu Pădurescu.