Proiectul eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”

Un articol de: Constantin Ciofu - 13 Septembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului s-a desfăşurat zilele trecute proiectul eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”.

În după-amiaza zilei de duminică, 9 septembrie 2018, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a oficiat Taina Sfântului Maslu în Biserica „Sfântul Dimitrie” - Narcisa din Bacău. Sute de elevi din parohiile băcăuane au participat la slujbă în contextul începerii anului şcolar şi pentru a primi rechizite în cadrul proiectului „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”. Ierarhul a rostit rugăciunea pentru începutul anului şcolar şi a oferit daruri celor 1.000 de copii prezenţi. Duminică, 9 septembrie 2018, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat la nivel parohial de către preotul paroh Gabriel Radu-Ichim programul eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”. „Doar prin intermediul Bisericii şi al Şcolii, generaţia care va urma va putea fi una educată şi morală”, a subliniat în cuvântul său părintele paroh.

În cadrul proiectului eparhial „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi!”, luni, 10 septembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a poposit în mijlocul oneştenilor pentru a binecuvânta începutul anului şcolar şi pe elevii şi profesorii care-şi desfăşoară activitatea în cuprinsul Protoieriei Oneşti. Aproximativ 300 de elevi de la şcolile generale din municipiul Oneşti, însoţiţi de cadre didactice, au venit la sediul Protoieriei Oneşti pentru a primi binecuvântare la începutul anului şcolar. La final, fiecare copil a primit din partea Înaltpreasfinţiei Sale un pachet cu rechizite. În preajma sărbătorii Naşterea Maicii Domnului şi a pomenirii Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, prin grija Parohiei Bârjoveni I din comuna Secuieni, judeţul Neamţ, un număr de 18 copii ce provin din familii cu situaţie financiară precară au primit ghiozdane şi pachete cu rechizite şcolare.