Proiectul eparhial „Preoția, vocație și misiune chiar și la senectute”, în Protopopiatul Onești

Un articol de: Pr. Petru Pavăl - 18 Octombrie 2023

În contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Sectorul social-filantropic, organizează pe tot cuprinsul eparhiei evenimentul intitulat: „Preoția, vocație și misiune chiar și la senectute”.

Activitatea pune în lumină rolul sacerdotului pensionar și implicarea acestuia în viața comunității eclesiale și după primirea deciziei de pensionare.

Astfel, părintele protopop Ioan Bârgăoanu, împreună cu preoții pensionari din cadrul Protopopiatului Onești, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie luni, 16 octombrie, la Altarul Capelei „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” din Onești.

Cu acest prilej, părintele consilier Alexandru Zamfir, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis binecuvântarea arhierească a ierarhului, însoțind această binecuvântare și de un epitrahil, oferit de Arhipăstor tuturor preoților pensionari, în semn de prețuire și recunoștință pentru frumoasa și îndelunga activitate, evidențiind prin acest dar continuitatea jertfei lui Hristos în activitatea sacerdotală a acestora.

La final, fiecare preot liturghisitor a împărtășit o scurtă reflecție cu privire la activitatea pastorală pe care a desfășurat-o în cei peste 40 de ani de slujire, depănând amintiri și la agapa organizată de părintele protopop Ioan Bârgăoanu în sala de mese a Complexului Multifuncțional Logos, din cadrul Protopopiatului Onești.