Proiectul pastoral-filantropic „Să-i îngrijim pe cei bolnavi” în Protoieria Drăgăşani

Un articol de: Pr. Dr. Ștefan Zară - 06 Martie 2018

Protoieria Drăgășani organi­zează în perioada Postului Mare mai multe proiecte pastoral-filantropice. Astfel, cu sprijinul pr. protoiereu Ion Dumitrașcu, la începutul acestei luni a avut loc o nouă etapă a proiectului pastoral-filantropic „Să-i îngrijim pe cei bolnavi”, inițiat în Parohia Valea Bisericii-Orlești, activitatea fiind desfășurată în cadrul Căminului de bătrâni Scundu. Preoții Mihai Sorin de la Parohia Blejani-Scundu și Luca-Georgian Sîia de la Parohia Valea Bise­ricii-Orlești au săvârșit slujba Tainei Sfântului Maslu în mij­locul bătrânilor și personalului centrului social din cadrul Pri­măriei Scundu. În cuvântul de mângâiere duhovnicească, adre­sat celor prezenti, pr. Sîia a men­ționat faptul că „de multe ori suntem răniți sufletește și sufe­rim durere atunci când ne con­fruntăm cu greutăți care ne zdro­besc inima. Noi însă trebuie să ne ridicăm, cu ajutorul lui Dumnezeu, deasupra acestor necazuri și experiențe negative, izbutind să prefacem suferința pricinuită în inimă în energie duhovni­cească, leac al bolilor sufletești sau trupești, având gândul la cele de sus”.

La final, pr. Mihai Sorin a apre­ciat în mod deosebit eforturile autorităților locale în susți­nerea socială a celor în vârstă și singuri, arătând roadele partene­riatelor social-educațio­nale dintre parohiile din locali­tățile Scundu și Orlești cu centrele de bătrâni și copii ale acestor comune.

Ultimul moment al activității l-a constituit împărți­rea de alimente din partea celor două parohii beneficiarilor Cămi­nului de bătrâni din Scundu.