Proiectul „Sunt angajat, devin calificat” în Episcopia Caransebeșului

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 21 Aprilie 2021

În sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului eparhial din Caransebeș a avut loc joi, 15 aprilie, lansarea proiectului „Sunt angajat, devin calificat”. Acesta va fi derulat pe o perioadă de 24 de luni de către Centrul de resurse și formare profesională „Pro Vocație”, în calitate de beneficiar, și de Episcopia Caransebeșului, în calitate de partener. Proiectul este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Obiectivul general al acestuia îl reprezintă creșterea nivelului de calificare a unui număr de 651 de angajați prin intermediul unor programe de formare profesională corelate cu nevoile pieței muncii. Creșterea nivelului de calificare se va realiza prin îmbunătățirea accesului egal, pentru toate grupele de vârstă, la învățarea pe întregul parcurs al vieții într-un cadru formal, non-formal sau informal, prin actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor necesare forței de muncă și prin promovarea unor căi de învățare flexibile, care includ orientarea profesională și validarea competențelor dobândite anterior.

Cu această ocazie, părintele  arhimandrit Casian Rușeț, consilier eparhial, a transmis un mesaj de apreciere pentru acest proiect: „Ținând cont de criza resursei umane pe care județul Caraș-Severin o resimte, în contextul migrației și al depopulării, considerăm că implicarea Episcopiei Caran­sebeșului în proiecte în care sunt vizate specializarea și calificarea persoanelor este absolut firească”.