Promovări în cadrul Centrului de Presă BASILICA

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 30 Iunie 2023

Începând de astăzi, diac. Gheorghe-Cristian Popa este noul director general al TRINITAS TV, ocupând postul rămas vacant după numirea în funcția de secretar de stat pentru culte a fostului director, Ciprian Olinici. De asemenea, părintele Teodor Gradinaciuc, directorul Radio TRINITAS, a preluat funcția de consilier patriarhal coordonator al acestui post de radio, informează Basilica.ro.

Debutul în presă al noului director general al TRINITAS TV a fost în redacția „Ziarului Lumina”, ocupând posturile de redactor și editor-coordonator. În următorii ani, diac. Gheorghe-Cristian Popa a ocupat postul de redactor-șef în cadrul Departamentului „Actualitatea” al TRINITAS TV, iar din anul 2020 a fost numit consilier patriarhal, director-adjunct și producător general al acestei televiziuni, se arată pe site-ul amintit.

Diac. Gheorghe-Cristian Popa este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din București, iar din noiembrie 2022 este doctor în teologie al Școlii Doctorale „Dumitru Stăniloae” a acestei instituții de învăță­mânt teologic, cu teza „Comunicarea interpersonală în spațiul digital. Evaluare teologică și interdisciplinară”, realizată sub îndrumarea conf. dr. Adrian Lemeni.

Din anul 2015 este diacon la Parohia „Sfinții Voievozi” - Gherghiceanu din Protoieria Sector 2 Capitală.