Protoieriile 5 și 6 ale Capitalei, alături de pelerini

Un articol de: Ioan Bușagă - 28 Octombrie 2016

În ziua sărbătoririi Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, protoieriile sectoarelor 5 şi 6 Capitală au oferit pachete cu alimente pelerinilor așezați la rând spre a cinsti sfintele moaște. Ieri, la prânz, hrana a fost distribuită de Protoieria Sector 5 Capitală. „Şi anul acesta Protoieria Sector 5 Capitală a venit în sprijinul pelerinilor aflaţi pe Colina Bucuriei, oferindu-le, pe lângă darurile spirituale şi binecuvântările primite de la sfinţi, 2.000 de sendvişuri, cafea şi ceai. Acţiunea a fost sprijinită de parohiile din protoierie”, a precizat Violeta-Emanuela Barac, asistent social în cadrul Biroului de asistenţă socială Protoieria Sector 5 Capitală.

Spre seară, Protoieria Sector 6 Capitală a oferit alte pachete cu alimente credincioșilor veniți la hramul Catedralei Patriarhale. „Protoieria Sector 6 Capitală, în colaborare cu Asociaţia Diaconia, filiala sector 6, şi LTCOR, filiala sector 6, a oferit 2.000 de sendvişuri, cafea, ceai şi apă pelerinilor. Acţiunea a fost organizată de tinerii LTCOR şi voluntari, care au cumpărat cele necesare şi au pregătit sendvişurile”, a precizat pr. Cătălin Dabu, secretarul Protoieriei Sector 6 Capitală.

În cursul zilei de ieri au mai avut loc şi alte acţiuni de ­distribuire de alimente pelerinilor. „Parohia Progresul I din Protoieria Sector 4 Capitală s-a implicat în activitatea socială de sprijinire a pelerinilor, veniţi pentru sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, cu 300 de gogoşi ambalate şi 300 sticle cu apă”, a menţionat diac. Vlad Mândru, inspector resurse umane, Protoieria Sector 4 Capitală. De asemenea, din partea ­Zia­ru­lui Lumina au fost oferite pelerinilor 100 de prăjituri şi 150 de plăcinte.