PS Antonie în mijlocul obștii Mănăstirii Hadâmbu

Data: 03 Octombrie 2021

Vineri, 1 octombrie 2021, ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor, informează Episcopia de Bălţi.

Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele Viorel Laiu, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ, şi părintele profesor Ioan Mihoc, director emerit.

Cu binecuvântarea PS Antonie, părintele profesor Ioan Mihoc a rostit un cuvânt de învăţătură în care s-a referit la praznicul zilei.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre cinstirea Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă şi locul Maicii Domnului în viaţa creştinului.

PS Antonie i-a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan pentru binecuvântarea de a sluji la istorica mănăstire Hadâmbu, şi părintelui stareţ, arhim. Nicodim Gheorghiţă, pentru invitaţie, menţionând şi dragostea părintelui stareţ pentru Basarabia.

La rândul său, părintele stareţ i-a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântarea arhierească, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii monahale de la Hadâmbu şi cu alte ocazii.

În cadrul sfintei slujbe, Părintele Episcop Antonie a înălţat rugăciuni pentru sănătatea întregului popor român de pretutindeni.