PS Episcop Petroniu a premiat elevii și profesorii din Episcopia Sălajului

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 13 Iunie 2018

La Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului”din Zalău a fost organizată, marţi, 12 iunie, festivitatea de premiere a elevilor și profesorilor din Episcopia Sălajului. La acest eveniment au participat alături de elevi, profesori, preoți, părinți și repre­zentanți ai Inspectoratului Șco­lar Județean (ISJ) Sălaj.  

Cu această ocazie, a fost vernisată expoziția de pictură și colaj, realizată în cadrul Concursului Național „Biserica locaș de închinare”, aflat la a VIII-a edi­ție. La acest concurs au participat, la etapa na­țională, 864 de elevi din țară, respectiv din 37 de județe.

Preasfinţitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a apreciat activitatea desfășurată de profesorii de religie, i-a felicitat pe pre­mianți și și-a manifestat spe­ranța că „activitatea din anul școlar viitor va fi cel puțin la fel de dinamică”.

Prof. Mioara Gudea, inspector şcolar general adjunct al ISJ, a mulțumit ierarhului și Episcopiei Sălajului pentru „grija constantă pe care o manifestă față de elevi și profesori” și pentru acțiunile organizate.

Au fost premiaţi elevii care au participat la olimpiada de religie, faza județeană și na­țională, şi la următoarele concursuri: „În lumina lui Hristos” - concurs judeţean de cunoştinţe religioase, „Cultură şi spiritualitate”, Concursul Naţional „Biserica locaş de închinare”, Ediția a VIII-a și Concursul Naţional Cultural-Artistic „Unirea: libertate și unitate”.

PS Episcop Petroniu a acordat diplome de excelenţă pentru implicarea şi susţinerea învăță­mântului religios și a activităţilor catehetice din Episcopia Sălajului, prof. Mioara Gudea, inspector şcolar general adjunct, și prof. Claudia Boha, inspector şcolar.

De asemenea, ierarhul a acordat diplome de merit şi premii profesorilor de religie şi preoţilor care i-au pregătit pe elevi la aceste concursuri.
În acelaşi cadru, profesoarei Anca-Ioana Șulumete, i-a fost acor­dat, pentru activitatea didactică şi misionară desfăşurată în anul şcolar 2017-2018, titlul de „Profesorul anului”.