PS Părinte Emilian Crișanul a vizitat Spitalul Clinic Județean din Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 18 Mai 2018

Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Aradului, a vizitat miercuri, 16 mai 2017, câteva secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad.

Ierarhul a fost întâmpinat de managerul spitalului, Carmen- Alina Lucuța, de dr. Onel Alexandru Mircea, director medical, și de alți angajați ai spitalului. Preasfinția Sa a fost însoțit de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, de prof. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Uni­versității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, pr. Gabriel Mariș, consilier în cadrul Sectorului social al Arhiepiscopiei Aradului, pr. Vasile Cucu, secretar eparhial și preot în cadrul Spitalului Jude­țean, arhid. Mircea Proteasa.

Pentru început, Preasfințitul Părinte Emilian a vizitat biserica cu hramul „Cuvioasa Parascheva” din incinta spitalului, după care a vizitat mai multe secții în care se află internați bolnavi cu diferite suferințe, oferindu-le iconițe și binecuvântându-i pe cei suferinzi.

În cadrul acestei vizite arhie­rești, Preasfinția Sa a vizitat și Secția de boli infecțioase copii, din cadrul spitalului, în curs de renovare prin proiectul „Cu drag pentru viitor”, derulat prin meritul președintei Asociației Cetatea Voluntarilor, Anamaria Ny­eki-Popa. Preasfinția Sa a oferit din partea Arhiepiscopiei Aradului icoane cu Maica Domnului „Izvorul Tămăduirii”, pentru toate saloanele secției.

Pentru renovarea compartimentului de boli infecțioase copii, Arhiepiscopia Aradului a contribuit cu suma de 100.000 lei și a susținut și alte campanii pentru adunarea de fonduri pentru această secție.

La final, Preasfinția Sa a trans­mis binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și i-a încurajat pe cei bolnavi să aibă cre­dință în mila și ajutorul lui Dumnezeu, Doctorul și Tămăduitorul sufletelor și trupurilor noastre.