Recunoștință pentru 95 de cadre medicale din partea Episcopiei de Bălți

Un articol de: Silviu Dascălu - 24 Iunie 2021

Duminică, 20 iunie, de praznicul Cincizecimii, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Naşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din Bălţi, informează Biroul de presă al eparhiei. După slujbă a gratificat 95 de cadre medicale cu ocazia Zilei lucrătorului medical şi a farmacistului sărbătorită în Republica Moldova, în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie.

Momentul a fost precedat de oficierea unui parastas pentru sufletele lucrătorilor medicali decedaţi şi un Te Deum pentru sănătatea celor care zi de zi stau la straja sănătăţii noastre.

Toţi lucrătorii medicali au fost decoraţi cu cea mai înaltă distincţie a Episcopiei de Bălţi pentru mireni „Crucea Bălţeană”. Episcopul de Bălţi a înmânat înalta distincţie „în semn de deosebită preţuire pentru devotamentul profesional, dragoste faţă de semeni şi sacrificiul manifestat pentru înlăturarea consecinţelor pandemiei de COVID-19”.

„Prin aceste distincţii Episcopia de Bălţi doreşte, în numele clericilor şi creştinilor din partea de nord a Republicii Moldova, din cuprinsul canonic al Episcopiei de Bălţi, să aducă mulţumiri tuturor cadrelor medicale pentru jertfa lor în timpul pandemiei de COVID-19”.

Ierarhul a înmânat „Crucea Bălţeană” şi Excelenţei Sale, domnul Petrişor-Ionel Dumitrescu, consulul general al României la Bălţi.