Resfințire de biserică în Parohia Vinețești

Data: 15 Septembrie 2021

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a resfințit marți, 14 septembrie, biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Parohiei Vinețești, Protopopiatul Huși, iar apoi a slujit Sfânta Liturghie. Cu acest prilej, sfântul lăcaș a primit al doilea hram: „Înălțarea Sfintei Cruci”.

Din soborul slujitorilor au făcut parte și părintele protopop Marius Cătălin Antohi și părintele paroh Costel Rezmeriță.

În cuvântul de învățătură, ierarhul Hușilor a afirmat că ceea ce L-a ținut pe Hristos pe cruce a fost dragostea pentru oameni, chiar dacă aceștia s-au dovedit nerecunoscători:

„Într-un univers al urii, al nerecunoștinței, Hristos ne împărtășește cea mai minunată smerenie, cea mai autentică dragoste față de noi.

A răbda nedreptatea, fără să ripostăm, fără să ne apărăm în vreun fel, este semn de smerenie autentică. Acest lucru l-a făcut Hristos când a fost răstignit pe cruce, din dragoste pentru noi. Nu S-a apărat în nici un fel. Pe cruce, El nu a făcut nici o minune, chiar dacă unii, ironizându-L, Îi cereau, batjocoritor, să se dea jos de pe cruce, El Care făcuse atâtea minuni. Hristos ascultă aceste cuvinte disprețuitoare, fără să Se apere, fără să Își justifice dragostea care L-a dus până la jertfă”.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Costel Rezmeriță a fost hirotesit iconom, iar cei implicați în reabilitarea și înfrumusețarea bisericii au primit diplome de vrednicie.