Resfinţirea Bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Bucşoaia, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc
Mâine, 11 iunie 2017, va fi resfinţită Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Bucşoaia, în urma amplelor lucrări de reconstrucţie, consolidare şi înfrumuseţare, şi sfinţirea Paraclisului cu hramurile „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ şi „Acoperământul Maicii Domnului“. Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi şi va fi urmată de Sfânta Liturghie.
Programul liturgic al evenimentului:
Astăzi, 10 iunie 2017, ora 17:00 - Slujba de priveghere - Vecernia, Litia, Utrenia;
Mâine, 11 iunie 2017:
08:00 - Slujba ceasurilor;
09:00 - Primirea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor;
09:15-10:00 - Resfinţirea bisericii şi sfinţirea paraclisului;
10:00-12:00 - Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie;
12:30 - Lansarea monografiei „Parohia Bucşoaia în istoria Bucovinei“, semnată de prof. Ion Netea şi pr. Pavel Goraş.
Biserica din Bucşoaia a fost dăruită de credincioşii din parohia Capu Satului - Câmpulung pentru credincioşii din Frasin - Bucşoaia şi reconstruită pe actualul amplasament. Până în anul 1860, când s-a terminat construcţia bisericii şi s-a sfinţit, Parohia Bucşoaia aparţinea de Parohia Voroneţ.
Tradiţia spune că denumirea satului este legată de trecerea prin Bucşoaia a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt spre Mănăstirea Voroneţ, una din sfintele sale ctitorii. De la carul domnesc a căzut o bucşă care a încăput pe piciorul unei oi şi care, găsită apoi, a dat denumirea satului.
În decursul anilor, la biserica satului au slujit 19 preoţi.
Cu ocazia resfinţirii, biserica din Bucşoaia va primi şi cel de-al doilea hram, al Duminicii Tuturor Sfinţilor.