Resfinţirea bisericii din filia Botez, judeţul Mureş

Un articol de: Oana Rusu - 04 Septembrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârșit sâmbătă, 2 septembrie, slujba de sfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, edificată între anii 1994 și 1995, din filia Botez, Parohia Ce­că­­laca, Protopopiatul Luduș, județul Mureș. În continuare, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

 „Casa cu uși și ferestre deschise nu cunoaște tristețe, umiditate și întuneric (...). Se cuvine, deci, să-I deschidem Mântuitorului nostru când bate la ușa inimii și El, intrând, ne va oferi bogăția darurilor Sale. Să credem că Hristos, Care locuiește pe Altare, repetă mereu: «Iată, Eu stau la ușă și bat», precum ne încredințează Sfântul Chiril al Alexandriei”, a spus ierarhul, conform reîntregirea.ro

La finalul slujbei, preotul paroh Paul Todeancă a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhi­episcop Irineu o diplomă de vrednicie. De asemenea, ierarhul le-a oferit diplome de aleasă cinstire credincioșilor care au sprijinit lucrările de înfrumusețare și renovare a bisericii.