Resfințirea bisericii din filia Valea Barnii, judeţul Alba

Un articol de: Oana Rusu - 15 Octombrie 2019

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent, în Duminica a 21-a după Rusalii, în mijlocul credincioșilor din filia Valea Barnii, Parohia Mogoș Cojocani, Protopopiatul Câmpeni, județul Alba. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. 

„Fiul lui Dumnezeu n-a venit pe pământ pentru păcătoși pentru ca să le aprobe păcatul. El a venit pentru păcătoși pentru ca ei să se îndrepte. Și numai aceia s-au bucurat de atenția Lui care s-au îndreptat. Fără mărturisirea greșelilor, nu este nici dezlegare eliberatoare și nici mântuire veșnică, căci Dumnezeu Se uită la inimă”, a spus ierarhul în cuvântul de învățătură. 

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Alin-Ionuț Gheorghiță a fost hirotonit diacon de ierarhul locului. La finalul slujbei, preotul paroh Adrian Napău, de la Parohia Mogoș Cojocani, a fost hirotesit sachelar. De asemenea, cei care au susţinut lucrările la locaşul de cult au primit diplome de cinstire.