Resfințirea bisericii din Parohia Fărăgău, Protopopiatul Reghin

Un articol de: Oana Rusu - 29 Mai 2023

În Duminica a 7-a după Paşti, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit slujba de sfințire a Bisericii „Sfânta Treime”, din Parohia Fărăgău, Protopopiatul Reghin, apoi a oficiat Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Locul în care primim de la Domnul putere și curaj, mângâiere și bucurie este biserica sau lăcașul bisericesc. Aici ne întâlnim cu Hristos, Mântuitorul nostru, Care a murit pentru noi pe Gol­gota și a înviat cu slavă din mor­mântul Său. Biserica este «Muntele Fericirilor», de unde Dom­nul Iisus ne oferă Cuvântul adevărului, Evanghelia mântuirii. Biserica este «foișorul de sus al Sionului», în care Domnul ne dăruiește Pâinea vieții. Frecventând sfintele slujbe săvâr­șite în lăcașul bisericesc și ascultând Cuvântul divin, vom ajunge la cunoașterea lui Dumnezeu, scopul suprem al vieții noastre”.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Claudiu Velcherean a fost hirotesit întru sachelar, iar bine­făcătorii care au contribuit la în­fru­musețarea și renovarea lăca­­șu­lui de cult au primit din partea ierarhului diplome de aleasă cins­tire.