Resfințirea bisericii din Parohia Poiana Blenchii

Un articol de: Arhid. Ionică Torcoș - 03 Iulie 2024

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat duminică, 30 iunie, în Parohia Poiana Blenchii, Protopopiatul Jibou, pentru a binecuvânta lucrările efectuate la lăcașul de cult. Ierarhul a săvârşit slujba de reîntemeiere a Sfintei Mese, ca urmare a deteriorării acesteia în decursul timpului, și Sfânta Liturghie. La final, ierarhul a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. paroh Andrei-Constantin Coste. În continuare, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârşit o slujbă de binecuvântare la casa parohială, în urma lucrărilor de modernizare.

La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit Sfânta Liturghie la Schitul Stârciu, cu prilejul hramului aşezământului monahal. Cu această ocazie, primarul comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirișan, a acordat titlul de Cetățean de onoare al comunei Horoatu Crasnei părintelui stareţ Rafael Blejan.

De asemenea, sub președinția Preasfințitului Părinte Petroniu, a avut loc, la Schitul Stîrciu, și Sinaxa stareților și starețelor mănăstirilor din Episcopia Sălajului.