Resfințirea bisericii din Parohia Segagea, Protopopiatul Câmpeni

Un articol de: Oana Rusu - 08 August 2022

Comunitatea de credincioşi din Parohia Segagea, Protopopiatul Câmpeni, a participat duminică, 7 august, la slujba de sfinţire a Bisericii „Sfântul Ierarh Ni­colae”, săvârşită de Înaltpreasfin­țitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, ierarhul a săvârşit apoi Sfânta Liturghie şi a adresat celor pre­zenți un cuvânt de învăţătură.

„Hristos, Care în urmă cu 2000 de ani a înmulțit pâinile în pustie, ni Se oferă nouă și astăzi ca pâine a Vieții, care se mănâncă pururea și niciodată nu se sfârșește. Îm­păr­tășindu-ne cu Sfintele Taine, noi ne purificăm, ne iluminăm, ne sfințim și dobândim arvuna nemuririi noastre, căci Domnul a zis: «Cel ce mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veș­nică». Primind frecvent Dumnezeiasca Euharistie, viața noastră se umple de daruri duhovnicești, aceasta devenind un drum spre înviere în slavă și spre ospățul tainic al Împărăției cerești”, a spus ierarhul.

Pr. paroh Radu-Ioan Ilea a fost hirotesit întru sachelar, iar ostenitorii și binefăcătorii lăcașului de închinare au primit din partea ierarhului diplome de aleasă cinstire.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Segagea a fost edificată între anii 1946-1953, din lemn de brad, având fundația de piatră. În ultimul deceniu s-au făcut mai multe lucrări de restaurare și renovare a interiorului și exteriorului bisericii. Între anii 2017 şi 2020, biserica a fost pictată în tehnica acrilic de pictorul Viorel Trușcă.