Resfințirea bisericii din Voiniceni, Protopopiatul Târgu Mureș

Un articol de: Oana Rusu - 15 Noiembrie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a săvârşit duminică, 14 noiembrie, slujba de resfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Voiniceni, Protopopiatul Târgu Mureș, cu această ocazie fiind sărbătoriţi cei 150 de ani de la edificarea lăcașului de închinare.

Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Tatăl ceresc îi iubeşte pe copiii Săi credincioşi şi doreşte să-i binecuvânteze mai mult decât şi-ar putea ei închipui. O parte din răsplată ei o primesc aici, însă răsplata deplină o vor primi în «pământul cel nou». Acest gând străbate întreg Noul Testament, de la Evanghelia după Matei până la cartea Apocalipsei. În nădejdea răsplătirilor eterne, se cuvine să săvârşim numai lucruri bune. În timp ce suntem pelerini prin această lume, care nu este deloc ideală, să aşteptăm cu nerăbdare cerul, unde Stăpânul talanţilor, Marele Dumnezeu, ne va răsplăti desăvârşit. Acolo, fiecare va primi plată după osteneala sa”.

La finalul Sfintei Liturghii, preotul Eugen Cândea, paroh al comunității credincioșilor din Voiniceni începând cu anul 2010, a fost hirotesit întru iconom stavrofor, iar ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfru­mu­sețarea și renovarea bisericii au primit diplome de aleasă cinstire.