Resfințirea bisericii Parohiei Radomireşti din județul Olt

Data: 02 Iulie 2024

Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, s-a aflat duminică, 30 iunie, în mijlocul credincioşilor din Parohia Radomireşti, județul Olt, păstorită încă din anul 1986 de preotul paroh Mihai-Anton Vînătoru, unde a resfințit biserica parohială.

După târnosirea bisericii din anul 1998, după construirea clădirilor anexe și după lucrările succesive de întreținere, în ultimii ani, preotul paroh, ajutat de comunitate, a reparat exteriorul sfântului lăcaș, clopotnița și celelalte clădiri din curte, iar în anul 2023 a finalizat construirea gardului din bordură de beton și panouri metalice pe latura dinspre stradă.

De asemenea, întrucât anul trecut s-au împlinit 125 de ani de la sfințirea bisericii, s-a construit în curte, cu sprijinul consilierului parohial Marius Mitel, un monument în cinstea eroilor neamului.

Cu prilejul sfințirii de duminică, preotul paroh a primit diploma de ctitor, iar ctitorii și sprijinitorii au fost onorați cu distincții de vrednicie.

Preasfinţitul Părinte Sebastian a rostit un cuvânt de învăţătură în Duminica întâi după Rusalii, a Tuturor Sfinţilor, conform site-ului eparhiei, episcopiaslatinei.ro.