Resfințirea bisericii Parohiei Reghin-„Înălțarea Domnului”

Un articol de: Oana Rusu - 08 Iulie 2024

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat duminică, 7 iulie, în Parohia Reghin-„Înălțarea Domnului”, unde a săvârşit slujba de resfințire a Bisericii „Înălțarea Domnului”. Comunitatea de aici este păstorită de preotul protopop Valentin Vârva.

Ierarhul a celebrat Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor pre­zenți, ierarhul a spus: „Îndemnul meu final este să păstraţi în suflet lumina zilei de astăzi, plecând de aici mai buni, mai nobili, mai evlavioşi şi mai hotărâţi de a păzi Legea strămoşească. În această Lege au trăit şi au murit, liniştiţi şi împăcaţi, părinţii şi bunicii noştri, dintre care unii au intrat în ceata sfinţilor. Iată de ce trebuie să iubim Biserica Ortodoxă, această corabie a mântuirii, unde găsim pacea sufletească, dreapta călăuzire şi prezenţa Sfinţilor români, care sunt solidari cu noi. În Biserică Îl întâlnim pe Hristos Însuşi în Sfânta Evanghelie, în Sfintele Taine şi, în special, în Dumnezeiasca Liturghie”.

La finalul slujbei, preotul pensionar Teodor Beldean a primit din partea ierarhului distincția „Crucea Sfinților Ierarhi Bălgrădeni”. Au mai primit distincţii şi diplome Lucreția Cadar, primarul comunei Deda, David Todoran, Stelian-Doru Cătană, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumuse­țarea bisericii.