Restricții pentru anumite activități, în București

Data: 08 Octombrie 2020

În cadrul şedinţei de marți a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis că, începând de miercuri, restaurantele vor putea servi produse în interiorul clădirilor doar pentru persoanele care beneficiază şi de cazare în hotelurile sau pensiunile aferente, iar activitatea sălilor de spectacole şi concerte, inclusiv a teatrelor şi cinematografelor, este interzisă, a anunţat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în municipiul Bucureşti. Se face o excepţie pentru unităţile de cazare - hotel, pensiune, alte asemenea - unde este permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazaţi în respectivele unităţi de cazare. O altă precizare se referă la activitatea sălilor de spectacole, concerte şi alte asemenea. Este interzisă“, a afirmat prefectul Capitalei, citat de Agerpres.
De asemenea, s-a decis obligativitatea purtării măştilor la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de şcoală.

Cojanu a menţionat că angajaţii afectaţi de restrângerea activităţilor economice şi cultural-artistice vor beneficia de sprijin potrivit OUG 120/2020. El a adăugat că ridicarea restricțiilor se va dispune când rata de incidenţă cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Acum, în Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este 1,86/1.000 locuitori.

(Cristina Zamfirescu)