Restricțiile pentru nunți vor rămâne în vigoare și după 15 mai

Data: 24 Aprilie 2020

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a răspuns pe Facebook la câteva întrebări primite de la cetățeni, ocazie cu care a făcut câteva precizări legate de organizarea nunților. Astfel, ministrul a arătat că după 15 mai nu se vor putea organiza nunţi cu sute de persoane, însă a menţionat că este posibilă în luna august o relaxare, astfel încât să fie permise evenimente cu participarea a mai mult de 8 persoane.

„Cu părere de rău nu pot da un răspuns pozitiv pentru nunţile românilor în perioada în care, chiar dacă se relaxează în 15 mai, condiţiile de reţinere, de comprimare a unor posibilităţi de a ne mişca liber, de a fi alături de cei dragi nu se vor relaxa sută la sută. (…) Nu înseamnă că în 15 mai virusul s-a oprit şi ia o pauză. Noi va trebui să fim atenţi în continuare, să ne protejăm, să purtăm mască, să avem grijă să ne spălăm pe mâini, să nu stăm mai mult de trei la o discuţie, să respectăm distanţarea socială, anumite activităţi se vor relua în anumitre condiţii“, a arătat Vela.

Ministrul a spus că nu va fi momentul unei relaxări generale astfel încât să poată avea loc evenimente cu sute de persoane, să riscăm o contaminare în masă. „În consecinţă, cred că poate avea loc nunta în condiţii normale, iar partea festivă cu cheful să o lăsăm mai la toamnă, când putem evalua această epidemie“, a explicat Vela. Oficialul a indicat luna august în care ar fi posibilă o relaxare a condiţiilor astfel încât nunţile să poată avea loc cu mai mult de 8 persoane. „Cred că în august va fi o relaxare, cu mai multe persoane, nu cu sute sau mii de persoane, dar va fi o relaxare în 23 august probabil“, a adăugat Vela.

(Cristina Zamfirescu)