Reţetă: Chec cu mere şi portocale

Un articol de: Magdalena Gheorghe - 09 Aprilie 2011

Avem nevoie de:

- 6 mere - 3 portocale - 2 cănuţe zahăr - 1/2 cănuţă ulei - 3 cănuţe făină - 1 cănuţă nucă mărunţită - 1/2 cănuţă stafide - 2 plicuri vanilie - 1/2 linguriţă scorţişoară (dacă vreţi) - 1 plic praf de copt - 1 linguriţă bicarbonat de sodiu Cum procedăm: - Se freacă zahărul cu uleiul, se adaugă merele date pe răzătoarea mare şi portocalele tăiate mărunt; - Se amestecă cu mixerul pentru a se sfărâma pulpa de fructe; - Se adaugă mirodeniile, bicarbonatul (stins într-o linguriţă de zeamă de lămâie sau oţet), făina în care s-a amestecat praful de copt şi, la sfârşit, stafidele şi nuca; - Se toarnă în tăvile unse cu ulei şi pudrate cu făină şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea pentru a vedea dacă s-a copt. Din cantităţile de mai sus ies cam patru tăvi de chec. Se poate coace şi în tava de la aragaz, sub formă de prăjitură.