Reţeta de post: Ciuperci cu roşii

Un articol de: Corneliu Ciocan - 07 Decembrie 2011

Ingrediente: 500 de grame de ciuperci, o ceapă mare, 4-5 roşii, o jumătate de pahar cu untdelemn, o lămâie, pătrunjel şi mărar verde, sare, piper.

Se aleg ciuperci tinere, proaspete, cărnoase. Se curăţă şi se spală de mai multe ori în apă rece. Se taie felii fine şi se pun într-un castron de porţelan. Apoi se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat în alt vas de inox se înfierbântă untdelemnul la foc mic. Se adaugă ceapa tocată fin. Când aceasta este aurie se adaugă ciupercile şi se lasă la foc domol. Se amestecă să nu se prindă ciupercile de fundul vasului. Roşiile se adaugă după un sfert de oră după ce au fost spălate, decojite, curăţate de seminţe şi tăiate în felii subţiri. Se adaugă sare după gust, un praf de piper măcinat, pătrunjel verde tocat fin şi o cană cu apă. După primele clocote vasul se dă la cuptor, la foc mic, pentru ca să se lege sosul. Se serveşte, presărată cu mărar tocat, cu mămăliguţă caldă.