Reţeta de post: Macaroane cu varză

Un articol de: Corneliu Ciocan - 02 Decembrie 2011

Ingrediente: 400 de grame macaroane fără ou, o varză murată, piper, sare, 100 ml de ulei.

Pastele făinoase se fierb în trei litri de apă în clocot la care se adaugă o linguriţă de sare şi câteva picături de untdelemn. Se lasă la foc slab 15-20 de minute pentru macaroanele vrac şi timpul indicat pe pachet pentru cele preambalate. Se ia vasul de pe foc şi se lasă deoparte în apa clocotită încă 15 minute. Se strecoară şi se clătesc cu apă caldă sau rece. Se despart frunzele de varză se pun cam o jumătate de oră la desărat în apă călduţă, se clătesc în apă rece, apoi se scot cotoarele, se rulează ca tăieţeii şi se taie cât mai fin. Se încinge uleiul, se căleşte varza tăiată, având grijă să nu se ardă. Când s-a rumenit, se amestecă cu macaroanele, se piperează şi se lasă câteva minute la cuptor, la foc mic. Se servesc fierbinţi cu un sos de roşii deasupra, după gust.