Reţeta de post: Salată de icre de ştiucă

Un articol de: Corneliu Ciocan - 11 Decembrie 2011

Ingrediente: 250 de grame de icre de ştiucă, 250 de grame de untdelemn, sare, lămâie, câteva măsline, frunze de salată verde.

Icrele se spală şi se curăţă de pieliţe (acestea se mai aleg şi în timpul bătutului), apoi se pun cu sare într-o pânză rară şi se lasă la rece câteva ore pentru ca să se scurgă de apă complet. După ce sunt scurse se pun într-un castron, unde se bat bine cu furculiţa. Înainte de a începe lucrul se despart din ele ceva mai puţin de un sfert din cantitatea lor, şi se lasă deoparte. Celelalte sunt bătute cel puţin jumătate de oră, punându-se alternativ lămâie şi untdelemn puţin câte puţin. Când sunt gata se amestecă cu icrele lăsate deoparte. Acestea fiind întregi, bob de bob, dau un aspect frumos icrelor bătute. Se aşază pe farfurie, iar împrejur se pun măsline şi frunze de salată verde.