Reţeta de post: Spaghetti cu zarzavat

Un articol de: Corneliu Ciocan - 16 Noiembrie 2011

Chiar dacă nu sunt specifice tradiţiilor româneşti, pastele de origine italiană pot aduce diversitate în meniurile noastre de post. Pentru pregătirea acestui fel de mâncare se aleg pastele care nu conţin ou.

 

Se folosesc 400 de grame de spaghetti, un ardei gras roşu, un ardei gras galben, o vânătă, doi dovlecei, două roşii, două cepe, o jumătate de pahar cu ulei de măsline, sare, piper şi busuioc.

 

 

Se taie vânăta cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă până se elimină zeama amară. Se curăţă ardeii de seminţe şi de nervurile interne, apoi se taie fâşii subţiri. Se rumenesc cepele tăiate lamele subţiri într-o cratiţă cu untdelemn. Se adaugă ardeii şi după 10 minute roşiile curăţate de pieliţe şi tocate, vinetele spălate şi şterse, iar la sfârşit dovleceii tăiaţi rondele. Se potriveşte la gust de sare şi piper. Se continuă fierberea acoperind cratiţa cu un capac şi amestecând des cu o lingură de lemn timp de o jumătate de oră. Se fierb spaghetti "al dente", se strecoară şi se condimentează cu sosul de zarzavat şi frunze de busuioc.