Reţeta de post: Supă de cartofi

Un articol de: Corneliu Ciocan - 06 Decembrie 2011

Ingrediente: 1 kg de cartofi, două cepe, o ţelină, doi morcovi, cinci roşii (sau trei linguri de pastă de tomate), pătrunjel, sare, piper, o lingură de ulei.

Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, se presară cu sare şi se lasă deoparte cât se pregătesc celelalte legume. Morcovii se curăţă şi se taie rondele, iar ţelina se taie fâşii şi apoi cubuleţe. Cartofii curăţaţi se taie în cuburi mari şi se lasă în apă rece. Se înăbuşă ceapa cu morcovii şi ţelina în puţină apă. Legumele se călesc puţin şi abia apoi se adaugă apa. După ce legumele s-au călit se adaugă cartofii şi doi litri şi jumătate de apă. După ce au fiert cartofii se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, tăiate cubuleţe (sau se dizolvă pasta de tomate în puţină apă călduţă). După gust, sare şi piper, la sfârşit pătrunjel.