Reţeta mea cea bună: Turtă dulce de post
M-am gândit ca, din când în când, să vă împărtăşesc o reţetă bună şi uşor de preparat. Astfel, o mai ajutăm şi pe mami cu idei şi ne petrecem şi timpul împreună cu ea, căci nu puteţi lăsa reţeta fără nasul şi mânuţele voastre în ea. Cred că va fi foarte plăcut.
Aşa că, pentru azi, o turtă dulce delicioasă. Avem nevoie de: 650 g făină, 250 g zahăr, 300 g miere lichidă, 225 ml ulei, 2 linguriţe bicarbonat, 2 linguriţe scorţişoară şi cuişoare. Cum procedăm: Ingredientele uscate se pun într-un castron (făina, zahărul, bicarbonatul, scorţişoara şi cuişoarele) şi se frământă un aluat adăugând uleiul şi mierea. Aluatul trebuie să aibă consistenţa unei plastiline moi (adăugaţi puţină apă dacă este prea tare). Înfăşuraţi aluatul într-o folie de plastic şi puneţi-l la frigider timp de o oră. Apoi întindeţi o foaie groasă cam de 1 cm şi tăiaţi cu formele. Acoperiţi tava cu foaie de copt şi puneţi turtiţele la cuptor timp de 10-15 minute. Şi gata! Sper că v-au ieşit fragede şi gustoase.