Revedere a seminariştilor din promoţia 1973-1978 Caransebeş

Data: 09 Iunie 2013
Promoţia anului 1978 a Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu“ din Caransebeş a revenit după 35 de ani în oraşul unde şi-a petrecut cei mai frumoşi ani din viaţă. Evenimentul a avut loc joi, 6 iunie, la biserica cu hramul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş“ din incinta fostului seminar. Legat de această biserică, cu toţii şi-au amintit de anii 1973-1975, când la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului s-a zidit biserica, iar seminariştii de atunci au participat activ la această lucrare. În anul 1974, efectiv o lună din vacanţa mare au petrecut-o la seminar şi la lucrările Bisericii.
 
Cu acest prilej s-au săvârşit slujba de Te Deum şi Parastasul pentru cei trecuţi la Domnul. Dintre foştii profesori, 10 nu mai sunt printre noi, iar dintre colegi, şase s-au stins înainte de vreme.
 
Îndătinata oră de dirigenţie a fost susţinută de iubitul nostru diriginte şi îndrumător pe parcursul celor 5 ani de seminar, pr. prof. univ. dr. Sorin Cosma. Fără emoţiile din anii de seminar la strigarea catalogului au răspuns prezent 22 de colegi, secondaţi de doamnele preotese. Totodată, s-au exprimat regretul pentru cei răposaţi, dar şi recunoştinţa şi mulţumirea pentru părinţii profesori şi în mod deosebit pentru părintele diriginte Sorin Cosma, care în anii de seminar a fost apreciat ca un adevărat tată. 
 
Promoţia 1978 a absolvenţilor de seminar din Caransebeş a primit binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, pentru aniversarea acestui eveniment, dar şi mici daruri: cărţi de rugăciuni, Foaia diecezană şi pliante. Un  moment aparte a fost prezentarea scrisorii de binecuvântare a Înalt Preasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, pentru momentul festiv al absolvenţilor. (Pr. Petru Itineanţu)