Revedere după 20 de ani a promoţiei 1997 a Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ

Data: 03 Mai 2017

Momente încărcate de emoţie şi nostalgie la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ, unde zeci de absolvenţi din promoţia 1997, însoţiţi de familii, s-au revăzut luni, 1 mai 2017, după 20 de ani de la terminarea studiilor liceale.

Promoţia 1997 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Mănăstirea Neamţ s-a reîntâlnit joi, după 20 de ani de la absolvire. În Biserica „Sfântul Ioan Iacob“ din incinta seminarului, un sobor impresionant de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat o slujbă de parastas pentru toţi profesorii şi absolvenţii din promoţia amintită trecuţi la odihna cea veşnică, precum şi o slujbă de Te Deum.

Activităţile aniversare au continuat în sala de festivităţi a unităţii de învăţământ, în prezenţa părintelui profesor Ioan Mihoc, directorul seminarului, a părintelui profesor Gheorghe Chihaia, dirigintele promoţiei 1997, şi a celorlalte cadre didactice, cu strigarea catalogului şi cu discursurile dedicate momentului, fiecare participant prezentându-şi realizările obţinute în aceşti 20 de ani, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală. Emoţia momentului a fost completată cu depănarea amintirilor desprinse de pe băncile seminarului liceal, precum şi cu revederea profesorilor.