Revedere la Sibiu după 10 ani de la absolvire
Absolvenții Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, promoția 2002-2006, s-au reîntâlnit joi, 6 octombrie, la 10 ani de la absolvirea cursurilor de licență. Absolvenții Teologii au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Absolvenții promoției 2002-2006 au participat la Sfânta Liturghie oficiată în capela facultății de un sobor de preoți din care au făcut parte cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Sibiu, precum și o parte din teologii care s-au reîntâlnit la 10 de ani de la absolvire. După Sfânta Liturghie a urmat slujba de parastas oficiată pentru cadrele didactice trecute la Domnului, dar și pentru cei doi colegi, Vasile Mihoc și Costel Istrate care au trecut în veșnicie.
În prezența IPS Mitropolit Laurențiu a fost oficiată slujba de Te Deum, soborul slujitor fiind condus de decanul instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr. La slujbă au participat și prodecanul facultății, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, precum și alte cadre didactice. Absolvenții I-au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile primite în cei zece ani și s-au rugat pentru binecuvântare cerească și har în continuarea activităților pastorale și nu numai.
În cuvântul de binecuvântare și de felicitare IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe tinerii teologi să continue misiunea începută în parohiile încredințate și să intensifice activitățile social-filantropice și cele în rândul tinerilor.
„Ne bucurăm împreună de prima întâlnire a dumneavoastră după absolvirea cursurilor de licență. Este semnificativă și pentru mine pentru că sunteți prima promoție de absolvenți de la venirea mea ca Mitropolit al Ardealului. De aceea, vă întâmpin cu binecuvântarea cuvenită și cu dragostea și prețuirea noastră. Ne-am rugat împreună și am încununat toate cele prevăzute pentru o astfel de ocazie. De fiecare dată la astfel de întâlniri nu facem o socoteală matematică, pentru că fiecare ne-am desăvârșit într-un domeniu, ci încercăm să realizăm că avem o misiune acolo unde ne aflăm. Misiunea noastră de aici înainte este una specială, pentru că trăim în vremuri în care libertatea este confundată cu libertinajul și am ajuns într-o etapă foarte dificilă, când Biserica se confruntă cu tot felul de provocări”, a spus ierarhul.
Întâlnirea a continuat în cadrul cursului festiv care s-a desfășurat în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu”, unde absolvenții au avut posibilitatea să asculte mesajele profesorilor și să își prezinte activitatea și realizările pe plan profesional și familial.