Revederea de 10 ani a promoţiei 1999-2004, la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob“ Dorohoi

Data: 02 Iulie 2014

Momente de emoţie şi bucurie la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Iacob“ din Dorohoi, unde luni, 30 iunie 2014, a avut loc reîntâlnirea absolvenţilor promoţiei 1999-2004, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la finalizarea cursurilor.

După cum ne-a declarat pr. prof. Creţu Vasile Ionuţ, consilierul educativ al seminarului dorohoian, festivitatea a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată în paraclisul seminarului de către un sobor de preoţi şi diaconi, profesori şi elevi deopotrivă, protos fiind pr. prof. Constantin Muha, directorul instituţiei, cel care a fost de altfel şi dirigintele acestei promoţii. Sărbătoarea a continuat în sala de festivităţi cu prezentarea unui film realizat din fotografii din anii de seminar, care a stârnit emoţii profunde în sufletele celor prezenţi.

Foştii elevi şi-au prezentat apoi realizările din cei 10 ani şi planurile pentru viitor, apoi au mulţumit profesorilor care i-au format pentru a fi buni creştini şi slujitori ai altarelor. La rândul lor, profesorii şi-au amintit cu drag de cei care le-au fost elevi şi care acum au revenit cu emoţie în şcoala care i-a pregătit pentru viaţă. S-au depănat amintiri, peripeţii şi întâmplări din anii de seminar şi, totodată, s-au făcut planuri pentru revederile următoare. (Tudorel Rusu)