Revederea de 10 ani a seminariștilor din Timișoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 23 Iunie 2016

Zilele trecute, promoţia anului 2006 a elevilor seminariști de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara s-a reîntâlnit după un deceniu de la încheierea studiilor liceale. Evenimentul festiv a debutat în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara-Iosefin, unde a fost săvârșită slujba Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către preoții absolvenți ai promoției. De asemenea, după sinaxa euharistică s-a oficiat și slujba Parastasului pentru colegii trecuţi la Domnul.

În continuare, în sala festivă a liceului pedagogic a avut loc, începând cu ora 13:00, cursul festiv şi revederea tuturor absolvenţilor de la cele patru specializări ale liceului (învățători-educatori, matematică-informatică, filologie și teologie ortodoxă), alături de profesorii promoţiei 2001-2006.

Au fost ținute mai multe alocuțiuni atât din partea conducerii liceului, în care s-a punctat importanța unei astfel de revederi în viața absolvenților, cât și din partea reprezentanților fiecărei specializări, alocuțiuni caracterizate mai ales prin frumusețea și nostalgia anilor de adolescență.

Întâlnirea a continuat în sala de curs, unde promoția 2006 a petrecut cinci ani din viață. Aici, s-au evocat cele mai semnificative momente din formarea teologică, dar și cele mai emoționante clipe din perioada evaluărilor. Totodată, părintele prof. Petru Suru, dirigintele promoției, a citit catalogul, iar fiecare absolvent a avut posibilitatea de a-și prezenta realizările pe plan educaţional, misionar-pastoral, dar şi pe plan familial. În finalul întâlnirii, s-au vizitat sălile de curs, dar și capela unității de învățământ, unde s-au desfășurat orele de practică liturgică și unde elevii seminariști au petrecut momente de înălțare sufletească.

Întâlnirea elevilor seminariști de la Timișoara a fost un bun prilej pentru absolvenții teologi din promoția 2006, pentru preoții și familiile acestora de a depăna amintiri, de a revedea locuri și oameni dragi și de a organiza viitoarele revederi de acest fel.